Podręcznik użytkownika

PodręcznikUwierzytelnianieResetowanie hasła użytkownika

Resetowanie hasła użytkownika

Reset hasła użytkownika potrzebny jest w sytuacji, w której użytkownik nie ma zablokowanego konta, ale nie może się na nie zalogować ponieważ nie zna swojego hasła.

Aby zresetować hasło należy przejść do ekranu logowania, następnie w polu oznaczonym jako Wprowadź login w poniższe pole należy wprowadzić login do programu w całości pisany małymi literami i nacisnąć przycisk zaloguj.

Pojawi się kolejny ekran z żądaniem wpisania wybranych liter hasła. Na tym ekranie należy kliknąć link Zresetuj hasło do mojego konta. Po jego kliknięciu hasło do konta zostanie zresetowane, a nowe hasło zostanie wysłane pocztą e-mail na adres wskazany w ustawieniach konta użytkownika. Zmiana hasła nastąpi dopiero po kliknięciu w link aktywacyjny przesłany w wiadomości.

Jeżeli na ekranie wpisywania liter hasła widnieje inny login należy cofnąć się do poprzedniego ekranu klikając w link zmień konto.

Najczęstsze problemy podczas resetu hasła

  1. Jeżeli nie znasz swojego loginu nie możesz zresetować hasła automatycznie - skontaktuj się z administratorem.
  2. Jeżeli nie znasz adresu e-mail przypisanego do swojego konta - skontaktuj się z administratorem.
  3. Jeżeli po kliknięciu w link Zresetuj hasło do mojego konta nowe hasło nie dotarło na adres e-mail sprawdź czy wiadomość nie trafiła do folderu spam, kosza lub podobnego miejsca.
  4. Jeżeli przycisk Zresetuj hasło do mojego konta kliknięty został więcej niż raz do zalogowania należy użyć ostatniego hasła, które zostało wysłane - każdorazowe kliknięcie powoduje ponowne zresetowanie konta i wysłanie wiadomości e-mail z nowym hasłem.

Jeżeli powyższe punkty nie rozwiązują problemu skontaktuj się z administratorem.